5 Redenen waarom een fotoshoot ook in de herfst en winter heel tof is

Gepubliceerd op 22 maart 2023 om 21:27

We doen het bijna allemaal, en waarom dan eigenlijk? 
Ik ben benieuwd of ook jij hier "schuldig" aan bent.
Maar wanneer mensen een fotoshoot willen boeken, dan doen ze dit het liefst in het voorjaar of de zomer: "Want ja dan is het licht zo mooi". Toch zit hier één grote misvatting in.

In deze blog neem ik je mee en geef jou 5 redenen waarom een Lifestyle fotoshoot misschien nog wel veel mooier is in de herfst en winter. En dus ook 5 redenen tot nadenken! 

Zonsopgang met dauw @Heel

Ik ben eens benieuwd: welke seizoen heeft jouw voorkeur wanneer jij een lifestyle fotoshoot boekt? Laat mij raden, lieve lezer....

Jij zou het liefst een fotoshoot boeken voor in het voorjaar of in de zomer ☀️ . 

 

En mag ik dan ook nog een gokje doen naar de redenen die jij hiervoor zou noemen? Want die denk ik stiekem ook wel te weten.

De redenen zullen heel divers zijn, maar ik denk dat ik heel erg in de buurt zit als ik zeg:  "het licht is zo mooi", "dan schijnt de zon", "de temperaturen zijn dan meestal zo fijn". 

 

Dat laatste is de enige waarmee we het met elkaar eens zijn, maar voor al die andere redenen, NEE! Absoluut niet dus! Eens kijken of je na het lezen van deze blog nog altijd kiest voor het voorjaar/zomer, of dat je overstag bent om eens een fotoshoot in najaar/winter te boeken. 

  • 1: Het mooiste licht heb je in het najaar en winter 🍂 

Ik begin hiermee, want dit is toch echt de allerbelangrijkste reden: Licht! 

Ja, je leest het goed. Het mooiste licht voor een lifestyleshoot heb je niet in de zomer, maar dus in het najaar en de winter! 

Maar in de zomer schijnt de zon over het algemeen toch veel meer? Ook dat klopt, maar de zomerzon is eerlijk gezegd niet de beste vriend van een fotograaf. In de zomer is het licht eigenlijk alleen in de vroege ochtend of late avond echt heel mooi. 

 

Voordeel in het najaar en de winter is dat de zon, en dus ook het licht, heel zacht en fijn is. 
Dus heel fijn licht voor een lifestyle fotograaf! 

Beegderheide: zonlicht door de bomen

                                                                                                     @Beegderheide: zonlicht door de bomen

  • 2: Het gouden uurtje is ideaal voor gezinnen met jonge kinderen 🌅 

Overweeg je een "Golden hour"- fotoshoot met je gezin, maar heb je het idee dat de kinderen daar nog veel te jong voor zijn? Dan is dit dus de ideale tijd. Voor het "Gouden uurtje" gaan we tijdens zonsopgang of zonsondergang samen op pad om de mooiste foto's van jullie gezin te maken. De zonsopgang is in de winter natuurlijk later dan in de zomer, en de zonsondergang is in de winter een heel stuk eerder. Dat maakt dat dit dus de ideale periode is voor een Golden hour-shoot met je gezin! 

 

Het licht tijdens het gouden uur is niet alleen prachtig, maar de tijd dus ook handig. De zon komt pas laat in de ochtend op en gaat vroeg in de middag al onder. 

Kinderen Gooien met bladeren
Gezinsshoot herfst

Gezinsshoot @Heel

  • 3: Spelen met wat de natuur ons geeft ⛄️ 

In de herfst zIjn er de vallende blaadjes. In de winter ligt er hopelijk wat sneeuw. Of lekker stampen in de plassen als het heeft geregend. 
je denkt er zelf niet altijd zo over na, maar hiermee kun je dus echt een heleboel leuke dingen doen! 

Als je in de ochtend op pad gaat, komt de nevel mooi vanaf de grond langzaam naar boven. En zeker als je in het bos bent of bij het water, met een opkomende zon, dan is dit echt een prachtig decor! 

 

Dit is natuurlijk ook een kwestie van geluk, maar dat wil niet zeggen dat het niet kan. 
Lekker spelen met de bladeren, stampen in de plassen, gooien met sneeuwballen, warme chocolademelk drinken, knuffelen omdat het koud is en ademwolkjes blazen. 
Moet ik er nog meer aan toevoegen?

  • 4: Geen slippers en korte jurkjes aan de muur in de winter 🩴 

Niets zo flauw als in de winter een mooie foto van jullie gezinsshoot aan de muur te hebben hangen, waar jullie lekker met blote voeten en korte jurkjes door het zand rennen. Maar nu kun je dus in de winter ook lekker toepasselijk voor het seizoen een winterse foto aan de muur te hangen. Lekker knuffelen met elkaar, wollen vestjes, choloademelk nippen, kinderen die in de plassen stampen en het grootste plezier beleven. 

Kus op het voorhoofd
Knuffelen onder een deken wintershoot

@Terhills loveshoot in de winter

  • 5: De agenda van de fotograaf zit nog niet zo bomvol 📅 

En dit is misschien ook nog wel een heel goede reden. In de herfst en winter komen de aanvragen voor een fotoshoot binnen, maar je raad het al: voor een fotoshoot in het voorjaar of de zomer. Wat maakt dat de plekken tijdens deze seizoenen heel schaars zijn. 

Dit komt dus doordat de herfst en winter als niet mooi worden gezien, maar na het lezen van deze blog weet jij nu als geen ander dat dit toch een heel mooi seizoen is! Net zo mooi, al dan niet mooier, dan de zomer! 

Als jij het mij vraagt zijn er dus genoeg redenen om eens een fotoshoot te boeken voor in de herfst 🍂 of winter ❄️ . 
Een gezinsshoot, een loveshoot, zelfs een Zwangerschapsshoot..... allemaal zo onwijs mooi om in winter landschap te laten vastleggen.

 

Nu ben ik benieuwd. Ben jij overstag door dit artikel of heb jij nog altijd twijfels? 

Love fotoshoot winter @Terhills, België

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.