4 Do's (en dont's) bij een fotoshoot

Gepubliceerd op 22 maart 2023 om 21:26

Je hebt een fotoshoot geboekt maar hebt totaal geen idee hoe nu verder. Je twijfelt over je kleding, hoe je je kinderen moet instrueren en of ze wel luisteren, het seizoen schreeuwt om een jas.... en zo kan ik nog wel even doorgaan.
In deze blog een paar tips over de do's en dont's bij een fotoshoot. 

Tip 1: 

Begin op tijd met nadenken over welke kleding je wil dragen. Denk hierbij ook aan de locatie waar de shoot plaatsvindt. Ga je naar het bos, zorg dan voor wat lichtere kleuren dan wanneer je bijvoorbeeld naar een zandvlakte gaat.

Heb je alles bij elkaar gevonden? Leg dan alle kleding van iedereen bij elkaar om te kijken of het mooi bij elkaar matcht. Doe dit ruim van tevoren, zo kun je nog wisselen als je iets toch niet mooi bij elkaar vindt passen. 

Tip 2:

Werk met laagjes, zeker in de herfst of winter. Dit zorgt niet alleen voor warmte, maar ook dat je bijvoorbeeld laagjes uit kunt doen en het net lijkt of je tijdens 1 shoot meerdere outfits hebt gedragen. Geeft een lekker speels effect in je foto's. 

Als het echt koud is, zorg dan voor thermokleding onder de normale kleding, houdt je lekker warm. Een muts en sjaal kunnen ook heel erg leuk zijn als accessoire. 

Tip 3: 

Als je een fotoshoot boekt samen met je gezin, leg er dan niet teveel druk op. Zeg vooral niet tegen de kinderen wat ze moeten doen of dat ze echt even lief naar de camera moeten lachen. Hiermee hebben én de kindjes er geen zin in, maar heb je zelf ook geen leuke dag.

Geniet van het moment en benoem het als zijnde jullie gaan lekker samen spelen en rennen in het bos of de zandvlakte (ligt aan de locatie). Geeft een relaxte sfeer voor iedereen en het resultaat is echt terug te zien in de foto's. 

Tip 4: 

Neem gerust een tasje met wat lekkers mee voor de kinderen. Het werkt beter als je de kinderen kunt belonen met iets lekkers dan dat je telkens achter ze aan rent om ze te straffen. Dit zorgt voor verdrietige gezichtjes en we willen liever lachende snoetjes op de foto's. 

Er zijn natuurlijk ook dingen die je beter niet kunt doen voor of tijdens een fotoshoot..... 

Tip 1:

Ga niet met een jas aan op de foto! 

Ok, in sommige gevallen kan het heel mooi zijn als je een jas aan hebt op de foto, maar dan heb ik het vooral over van die mooie stoffen coats. Dit kan inderdaad heel mooi zijn, maar over het algemeen ga je liever zonder jas op de foto. 

Tip 2:

Kleuren van de viltstiften nog op de handen of snoeten van de kinderen, dat is niet zo mooi. Je kunt deze beter van tevoren schoonmaken. 

Tip 3:

Wil je graag nieuwe kleding voor een shoot? 

Zorg dan dat je die op tijd besteld! Het zou zonde zijn als je speciaal iets besteld en dit er niet op tijd is. Hou dus rekening met de levertijd van nieuwe kleding. 

Tip 4:

Drukke printjes en felle kleuren? Heel leuk, maar niet voor een fotoshoot! 

Draag vooral kleding die past bij de omgeving en waarin jij je lekker voelt. 

Twijfel je nog? 

Laat het mij gerust weten en ik kijk/denk met je mee! Daar ben ik voor.

Je krijgt van mij ook altijd wat tips qua kleding om aan te doen voor een shoot.