5 tips om je partner over te halen voor een fotoshoot

Gepubliceerd op 8 november 2023 om 14:51

Iets wat ik helaas nog best vaak hoor, is dat er geen fotoshoot geboekt wordt omdat het moeilijk is je partner over te halen tot het doen van een fotoshoot. Dit is zo jammer, als je het mij vraagt. 

 

Soms moet er best wel wat overtuigingskracht uit de kast worden getrokken, om een partner toch over te halen. Waarom eigenlijk? 

Een fotoshoot is niet alsof er iets heel ergs gaat gebeuren, al denken sommige partners blijkbaar misschien van wel 🤷‍♀️.

 

Ik loop met een camera in mijn hand, dat is mijn enige “wapen”, en ik schiet hier mooie foto’s mee 📸. In the end lever ik onwijs tof en blijvend bewijsmateriaal in de vorm van foto’s, waar zelfs je partner in crime heel blij mee gaat zijn! 

En daarbij, een fotoshoot zou juist een onwijs mooie en dierbare herinnering moeten zijn. Een herinnering naar een periode die niet meer terug komt. Dan kun je toch best wel even je trots opzij zetten en even de moeite nemen om op de foto te gaan zou je zeggen?

 

Ik heb een aantal tips voor jullie, die het hopelijk een stuk makkelijker maken om je partner over te halen. 

Tip 1: Pitch het idee.
Laat het even op je partner inwerken en praat eens casual over het maken van een blijvende herinnering. Benadruk vooral hoe waardevol dit voor jou is. Als hij wat is ontdooid, kun je hem nog altijd mee vragen.

Tip 2: Stel je partner gerust.

Je hoeft namelijk geen diploma te hebben in de mode en te weten hoe je moet poseren. Zoek een fotograaf uit die bij je past, zij zorgen voor de rest. Bij mij hoef je in elk geval niet te poseren. Ik leg de meest spontane en pure momenten vast en zorg voor echte herinneringen!

Tip 3: Nog niet overtuigd? Laat dan eens spontane foto’s als voorbeelden zien. 

Als het goed is heb jij al een fotograaf gevonden waar je een goed gevoel bij hebt. En zo zie je maar weer: poseren is helemaal niet nodig voor het perfecte plaatje! Hoe ik dat doe? Als fotograaf is het mijn kracht en taak mensen snel op het gemak te stellen. Dit doe ik door het geven van kleine en/of grappige opdrachtjes. 

Snelle ontdooiing gegarandeerd en helemaal comfortabel met en voor mijn lens. 

Tip 4: Vertel je partner dat hij echt geen dikke maatjes met mijn lens hoeft te worden. 

Want ik maak het liefst mooie foto’s van de interactie tussen jullie, en daarbij hoef je echt niet in mijn lens te kijken. De meest pure en ongedwongen momenten spelen zich namelijk af tussen jullie en het moment van heerlijk samen zijn. Wees je eigen unieke zelf en dan komt het helemaal goed! Believe me 😏. 

Tip 5: En deze hoef je hopelijk alleen maar in te zetten als laatste redmiddel; plan het als een verrassingsuitje. 

Als hij door bovenstaande nog niet overtuigd is, zit er niks anders op deze missie in het geheim te plannen. Leg op de dag zelf jullie kleding klaar en vertel hem over een gezellig uitje dat je hebt gepland. Dat het gezellig uitje een fotoshoot is, daar komt hij later pas achter en is er geen tijd voor smoesjes of zenuwen. 

 

En gegarandeerd dat je partner aan het einde van de shoot zegt: “Wow, dit was tof en ik ben heel erg benieuwd naar het eindresultaat!

 

Boek vandaag nog jouw lifestyle shoot en verras je partner met een herinnering voor het leven!