Mijn partner vindt een fotoshoot ongemakkelijk

Gepubliceerd op 26 februari 2022 om 17:00

"Een fotoshoot doen is toch hartstikke ongemakkelijk"

Dit is een term die ik eigenlijk bij elke fotoshoot wel voorbij hoor komen. En zeg nou eerlijk: meestal zijn het de mannen die deze uitspraak doen. Ook hoor ik het vaak op voorhand al en dat dit een reden is waarom mensen geen fotoshoot boeken. Dit is zo jammer, want bepaalde momenten zijn het zo waard om vastgelegd te worden! Wat is nu belangrijker? Dat ongemakkelijke gevoel of voor altijd een tastbare herinnering in handen te hebben?

Persoonlijk zou ik zeggen dat een tastbare herinnering hebben veel belangrijker is. Dan kan dit natuurlijk alleen mijn mening zijn, maar laat ik je helpen overstag te gaan om een fotoshoot te boeken.

Een tastbare herinnering is namelijk iets blijvends en iets waar je nog vaker naar terug kunt kijken en van kunt nagenieten. Een ongemakkelijk gevoel hebben is zeker niet prettig, dat beweer ik niet anders. Maar een tastbare herinnering valt maar eens te maken en dat ongemakkelijke gevoel is een gevoel dat ook weg te halen is! 

"Een ongemakkelijk gevoel is iets dat je weg kunt halen"

En dit probeer ik te doen tijdens de fotoshoot. Hoe ik dat doe? 
Om te beginnen zorg ik ervoor dat er tijd genoeg is om elkaar te leren kennen. We spreken op een parkeerplek, of makkelijk te bereiken plek, af en lopen vervolgens samen naar een mooie locatie. Dit betekent dat er tijdens het lopen al de tijd is om elkaar te leren kennen. Vaak wordt hier dan ook het ijs gebroken. En zeker bij mannen. Nu is dit natuurlijk ook niet altijd het geval, maar tot nu toe hoor ik weinig klachten hierover. 

"Ik sta er toch nooit leuk op"

"Ik voelde mij zo op mijn gemak en totaal ontspannen"

Wanneer (vooral de mannen) iemand overstag is gegaan om toch een fotoshoot te doen, krijg ik achteraf altijd heel andere reacties dan op voorhand gegeven zijn. Over het algemeen zijn het de mannen die aangeven zich niet op hun gemak te voelen of dat ze niet zichzelf durven zijn met een camera voor hun neus. De reacties die ik na de fotoshoot ontvang, komen meestal van de mannen waarin ze vertellen zich geen moment ongemakkelijk te hebben gevoeld. Dat ze het echt als een ontspannen fotoshoot hebben ervaren. Van de vrouwen hoor ik meestal dat hij helemaal zichzelf kon zijn en er helemaal in op ging. 

 

En laten we nu eerlijk zijn, maar als ik na een fotoshoot naar de toffe foto's mag kijken, dan zie ik echt altijd mannen die het volgens mij net zo leuk (misschien nog wel leuker) vonden dan de vrouwen. Degene die zich het meest ongemakkelijk voelt, die bloeit vaak helemaal op tijdens een fotoshoot en gaat echt helemaal op in het moment. Dat is voor mij het moment om er met mijn camera op los te schieten en prachtige plaatjes te vangen

Dus wat houdt jou nou nog tegen om een fotoshoot met je partner te boeken? 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.