Werkwijze

Poseren daar doe ik ook niet aan, want al mijn foto’s die jij in mijn portfolio ziet zijn allemaal pure en ongedwongen beelden, waarin er geen sprake was van poseren. Natuurlijk geef ik hier en daar wel een kleine aanwijzing of opdracht om bepaald gedrag uit te lokken, maar buiten dat is dus alles wat je ziet zoals het ook echt was/is.

 

Ben je benieuwd wat Lifestylefotografie is, dan kun je ook mijn blog lezen. Hierin vertel ik je alles en beantwoord vast een aantal van jouw vragen.

 

Denk jij dat wij een match zijn? Ik denk het wel!

Neem vooral eens vrijblijvend contact met me op, en dan bespreken we samen jullie wensen.

Ben je nieuwsgierig hoe ik te werk ga?

Dat lees je allemaal hieronder, waarin ik alle stappen van het shootproces kort aan je uitleg! Ook kun je een gratis brochure downloaden waarin je meer over mij en mijn werk te weten komt.

Stap 1: De voorbereiding

Yes! Je hebt na even zoeken jouw fotograaf gevonden en bent bij mij terecht gekomen. Je hebt een shoot bij mij geboekt en het is bijna tijd om samen op pad te gaan! Na het boeken van de shoot, kijken we samen naar een geschikte datum en tijd. Wil jij verzekerd zijn van het allermooiste licht? Vraag mij dan zeker naar de mogelijkheden hierin, want deze verschillen per jaargetijde. Naast de keuze voor datum en tijd, gaan we ook op zoek naar een toffe locatie. Dit kunnen we samen doen, doordat jullie bijvoorbeeld een lievelingsplek hebben of ik kan jullie helpen. Ik heb inmiddels al een aantal fotoshoots gedaan, dus ik weet wel wat mooie plekken te vinden. Ik let hierbij ook op wat bij jullie past en wat jullie wensen zijn. Fotograferen, dat doe ik het liefst buiten!  

Stap 2: Geboekt, en dan.....

Super leuk dat jullie voor mij gekozen hebben! Nog even geduld, en dan gaan we samen op pad. Ongeacht voor welke shoot jullie hebben gekozen, jullie ontvangen van mij altijd een brochure met daarin kledingtips voor de fotoshoot. Ook stuur ik jullie een link door naar mijn Pinterest Bord, waarop veel kleurencombinaties zichtbaar zijn. Dit helpt jullie hopelijk in het maken van keuzes, want ik weet uit ervaring dat dit niet altijd even makkelijk is. Jullie mogen mij overigens ook altijd om advies, hulp, tips of wat dan ook vragen. Daar ben ik ook voor. Begin ook op tijd met klaarleggen van alle kledingcombinaties en bestel kleding op tijd als je graag iets nieuws voor de shoot wil.  

Stap 3: De fotoshoot

Na even wachten, is het eindelijk zo ver en gaan we samen op pad voor de fotoshoot. Ik neem de tijd voor jullie en door middel van kleine opdrachtjes lok ik spontaan en puur gedrag bij jullie uit. Maak je dus vooral geen zorgen, want een cursus tot poseren is dus absoluut niet nodig. En ervaring hoef je er ook niet voor te hebben! Niks geen ongemakkelijke momenten, gewoon lekker jullie zelf zijn en ik draai wel met mijn camera om je heen! Dat is ook terug te zien in mijn foto's: puur, spontaan en ongedwongen.  

Stap 4: Van fotoshoot tot galerij

Na de fotoshoot, ga ik met jullie foto's aan de slag om ze nog mooier te maken dan ze al zijn. Dat doe ik door ze te bewerken in mijn eigen stijl: Licht, gekleurd, zacht. In eerste instantie pas ik een kleine bewerking toe, want afhankelijk van het pakket dat jullie gekozen hebben, mogen jullie eerst de foto's kiezen die jullie graag willen. De online galerij geeft jullie toegang tot jullie foto's en om een keuze te maken welke jullie mooi vinden. Zodra jullie een keuze hebben kunnen maken door jullie favorieten op te slaan, ga ik aan de slag om de foto's volledig te bewerken in mijn stijl. Binnen uiterlijk 3 weken kunnen jullie de foto's verwachten en downloaden uit jullie persoonlijke online galerij. Bij het afleveren van de galerij, stuur ik ook meteen de factuur mee. PS: Jullie ontvangen altijd van mij binnen 48 uur een kleine preview van de shoot.